Félig függesztett Hektor eke Kétegyházán

Az idei őszi munkák során egy újabb Vogel-Noot Hektor eke mutatta meg lenyűgöző erejét és teljesítményét a kétegyházi talajokon, Ollár Illés földterületén. Az Alfa-Gép Kft. kedves Partnere a Hektor 7 fejes ekét kukorica tarlón fogta munkára, a lazítás nélküli területen is könnyeden elérve a géppel a 35 cm munkamélységet. A 360 LE-s erőgép erejében és méreteiben is kiváló összhangban működött a Hektor ekével véli ifj. Ollár Illés, aki kiemelte azt is, hogy a jól megválasztott 40-es fogásszélesség tökéletes lefedést, átfedést biztosított.

      


A 710-es hátsó kerék pedig teljesen „nyomtalan" az első fej tökéletes borításának köszönhetően. Emellett Illés hangsúlyozta, hogy a 15% alatti szlip a szántás teljes munkafolyamata alatt tartható volt.

A réselt kormánylemezeknek köszönhetően nagyon jó átforgatást láthattunk a tarlón, de emellett nem elhanyagolható tény az sem, hogy a földterület és a telephely közötti több km-nyi vontatás sokkal könnyebben ment. Az eke fordulékonyságának köszönhetően a határszántás is jól kivitelezhető vele, osztja meg Illés véleményét velünk. Amely véleményeket, észrevételeket igazán köszönünk az Ollár családnak, munkájukhoz jó egészséget kívánunk.


  Cikkek cégünkről