Quivogne Gladiator késes henger – tárcsa kombináció: száraprítás minimális költséggel

Quivogne Gladiator késes henger – tárcsa kombináció: száraprítás minimális költséggel
Gyártó: QUIVOGNE

Késes henger ajánlatunk a száraprításra: Gladiator! A legújabb fejlesztésű Quivogne munkagép hatalmas területteljesítménnyel, minimális üzemeltetési költséggel és optimális száraprító képességgel áll az érdeklődők rendelkezésére.

A Gladiator késes henger a kettő sorban elhelyezett munkavégző eszközeivel menetiránnyal párhuzamosan és merőlegesen is felaprítja a szármaradványokat.

A munkagépen az első sorban 410 mm-es átmérőjű késes henger található. A nyolcas osztással rendelkező késes henger enyhe szöget zár be a menetiránnyal, így megfelelő aprítás mellett is nyugodt, pattogás mentes futás garantált. A késes henger teljesen zárt, karbantartást nem igénylő csapágyazással rendelkezik. A dinamikus hatások ellen a henger gumibakos felfüggesztése véd.

A késes hengert csipkézett tárcsasor követi. A 410 mm átmérőjű, teljesen sík tárcsák feladata a menetiránnyal merőleges száraprítás nem pedig a talaj forgatása, keverése. Mivel azonban a táblákon keréknyomok, barázdák találhatók, bennük pedig szármaradvány, ezért a tárcsasor helyzete hidraulikusan állítható 0 – 5 cm között. Ezzel tökéletes aprítás végezhető el és nem marad elmunkálatlan felület.

A Gladiator elérhető 3 – 4,5 – 5 – 6 méter munkaszélességben. Az igen robusztus 3 méteres gép súlya 1.550 kg, míg a 6 méteres gépé 3.100 kg. A 3 méteres gép kivételével a munkagép összecsukható és a szállítási szélesség nem haladja meg a 3 métert.

A Gladiator késes henger függesztett kivitelű. A függesztés kialakításánál fogva a Gladiator szerelhető a traktor elejére vagy hátuljára is. A függesztő blokk nem merev, hanem enyhén kényszerkormányzású, gyakorlatilag vontatott gépként dolgozik a Gladiator még front függesztés közben is. Ez fontos szempont, hiszen így a traktort nem húzza a gép oldalra és mindig kormányozható marad. Front függesztés esetében fontos felszerelés a tárcsák után található védőburkolat, amely megakadályozza, hogy a szármaradványok kárt tegyenek a traktorban.

Főbb tulajdonságok:

  • front és hátsó függesztési kialakítás
  • hidraulikusan csukható
  • hidraulikus mélység állítás
  • 3.100 kg

VIDEÓ: QUIVOGNE GLADIÁTOR késes henger

Quivogne Gladiátor működés közben