FLIEGL ADS típusjelű letoló rendszerű trágyaszórók

FLIEGL ADS típusjelű letoló rendszerű trágyaszórók
Gyártó: FLIEGL
Az ADS típusjelű letoló rendszerű trágyaszórók a táblán, depóból szórás eszközei, talajra optimalizálva.

Súlypontja mélyen van, rugózása nincs, ez is a mélyebb súlypont elérését segíti. A kocsi alacsony nyomású gumiabroncsokkal van szerelve. Kialakítása ebben a vonatkozásban a hagyományos rendszerben lévő, ugyanilyen célú láncos-léces trágyaszórókéra hasonlít.

Amiben jelentősen eltér tőlük, az anyagtovábbítás rendszere. A letolókocsik módszerével hidraulikus munkahenger által mozgatott homlokfal tolja a szórandó anyagot a szóróhengerekhez. Mint a letolókocsik, mozgó padlóval rendelkezik, kettős működésű hidraulika munkahengerekből álló tolószerkezete osztott a megfelelő működés érdekében. Két szóróhengere lengőlapátos, ami a jelenlegi piacon a legelőnyösebb megoldás.

Innovációjának kiváltó oka, hogy az eszközt azok számára fejlesztettük, akik a hagyományos trágyaszórók használatához szoktak, táblára optimalizált alacsony nyomású gumikkal szerelt géppel. Szerettünk volna egy olyan trágyaszórót fejleszteni, amely a láncos-léces továbbítószerkezet régen ismert jelentős hátrányait megszünteti. Kézenfekvő volt a Fliegl által levédett letolórendszer ebben való alkalmazása.

Fliegl ADS 120 munka közben Partnerünknél

Az ADS (ADS = Abschiebe Dungsteuer) letolórendszerű trágyaszóró előnyei, hogy a láncos-léces hagyományos lehordó megoldásokkal szemben érzéketlenebb a trágyában óhatatlanul előforduló idegen anyagokra. A láncokra, láncdiókra jellemző kopástünetek, cserékkel járó javítások, javítási költségek, idő- és munkakiesések elmaradnak.

A hajtáshoz nincs szükség hidromotorra, elmarad az olaj melegedése. A kettős működésű hidraulikus munkahenger egyszerűbb továbbítóelem, élettartama hosszabb. Ezt a felhasználók könnyen belátják. A gyártási darabszámok növekedése is ezt igazolja. Ára nem magasabb a minőségi hagyományos versenytársakétól. Versenyképessége e szempontok miatt jól érzékelhető, nyilvánvaló.

 

A magyarországi felhasználók kevésbé ismerik az egytengelyes szórókat, inkább a régebbi T 088, TG 10, RA 12, stb. modelleket. Hazánkban nem olyan elterjedt a depóból szórás, mint Nyugat-Európában. Cégünk 280 db ilyen típusú trágyaszórót gyártott le, amelyből már 6 db-t Magyarországra értékesítettünk. Meggyőződésünk, hogy a vevői tapasztalatok piacon közismertté válása, tovább növeli a vásárlók számát mind külföldön, mind a hazai piacon.

A szóróhengerek leszerelése után a kocsi opcióban hátsó ajtóval látható. Így egy kiváló rövidtávú szállításra alkalmas kiszállítókocsit nyerhetünk, amely egytengelyes voltából eredően telepen is tökéletes anyagmozgató. Alacsony raktárban, épületekben is könnyedén, jól használható, hisz a billentés elmarad, az anyagot a kocsi letoló fala egyszerűen, gyorsan, szemzúzódás nélkül tolja ki magából. Többcélúsága előny a közepes méretű gazdaságokban. Egy eszköz hosszú időtartamú használata gyorsabb megtérülést, gazdasági előnyt jelent.

FORRÁS: http://www.agroinform.com/gepeszet/fliegl-letolo-rendszeru-tragyaszorok-21344

 Fliegl ADS 120. Forrás: agroinform.hu

 Fliegl ADS120 munka közben