KVERNELAND Exacta CL EW műtrágyaszóró

KVERNELAND Exacta CL EW műtrágyaszóró
Gyártó: KVERNELAND

Műtrágyaszórás könnyedén!

Az Exacta CL EW ideális kisebb vállalkozásoknak! Azs ISOBUS kompatibilis súlymérős műtrágyaszóró egyedi referencia szenzorral szerelt, amely automatikusan korrigálja a dőlést és a rázkódást. Ennek köszönhetően a műtrágyaszórók mérőrendszere nagy pontossággal működik dombos és egyenetlen körülmények között is. A sebesség arányos kijuttatás az automata kalibráció kombinációjával minden esetben pontosan dolgozik – nincs alul vagy felül dozírozás - ami jobb terméseredményeket és műtrágya megtakarítást eredményez. GPS jel használatával történő munkavégzés során a CL-EW és a TL műtrágyaszórók 2 db szakasszal tudnak dolgozni és automatikusan ki/be tudják kapcsolni a táblavégi fordulókban a GEOPOINT alapján. A műtrágyaszórók alkalmasak változó dózisú feladatok, kijuttatási tervek végrehajtására is. Az Exacta CL EW működtethető IsoMatch Tellus PRO vagy IsoMatch Tellus GO terminálról vagy bármelyik ISOBUS kompatibilis traktor terminálról. Abszolút pontosság minden körülmények között: garantált a szórás minősége! Költséghatékony és növeli a minőséget: könnyedén elszórjuk!

Az előnyök:

CenterFlow szórási rendszer

Mérőcellák a különleges referenciaszenzorral kombinálva 

EasySet a gyors és egyszerű beállításhoz

Határszórás egyszerűen!

ISOBUS 11783 kompatibilitás az egyszerű "plug and play" elvén

Lehetséges IsoMatch GEOCONTROL-lal kombinálni

Exacta CL EW CL EW 1100 CL EW 1550 CL EW 2000
Tartálytérfogat (l) 1100 1550 2000
Töltési magasság (cm) 100 119 138
Teljes szélesség (cm) 220 220 220
Töltési szélesség (cm) 214 214 214
Üres tömeg (kg) 380 400 425
Munkaszélesség (m) 10-24 (27/28)* 10-24 (27/28)* 10-24 (27/28)*
Kiszórható mennyiség (kg/min) 10-320 10-320 10-320

 * Függ a műtrágya típusától és a szórólapátok fajtájától

Kverneland Exacta műtrágyaszórók működés közben

A Kverneland AutosetApp

CentreFlow Szórási Rendszer

Nincs verődés, nincs ütődés, nincs porosodás: központi ráfolyással, a műtrágya még a szórólapátok elérése előtt, folyamatosan veszi fel a centrifugális erő segítségével a tárcsa forgási sebességét.

Pontos szóráskép: A nagy átmérőjű 8 lapátos tárcsák, 9-45 m-es munkaszélességű szórást tesznek lehetővé. A dupla átfedésű szóráskép páratlanul pontos szórásképet biztosít. Ez nagyon fontos a nagy teljesítményű műtrágyázás ás haladási sebesség esetén.

Minimális szélhatás, maximális tolerancia: Lapos/sík szórótárcsák és vízszintes szóráskép szimmetrikus szórásképet ad.

Következetes szóráskép: 8 lapát szórótárcsánként, 8 szektor fordulatonként egyenletes eloszlást biztosít. Dupla átfedésű szóráskép.

Garantáltan pontos szóráskép dombos területen is: A műtrágya mindig ugyanazon a ponton - feladási ponton - folyik rá a szórólapát teljes hosszában végig "utazik".

Súlymérő rendszer

Állandó dinamikus "online - kalibráció" magas frekvenciájú kommunikációs jellel.

Kverneland egyedi referencia szenzor technologiája: az összes negatív hatást automatikusan korrigálja és kijavítja, ezzel biztosítva a legjobb szórási pontosságot, még dombos terepen is. A Kverneland referencia szenzor mindig abszolút pontos, mert minden kilogramm számít!

Súlymérő cellák egyedi referencia szenzorral:
- Automata kalibráció és folyamatos súlymérő rendszer
- Automatikus korrekció lejtőkön
- Automatikus rázkódás korrekció, még egyenetlen terepen is
- Automatikus sebességgel összefüggő adagolórendszer
- Nem szükséges kalibrációs teszt

Nagyfokú pontosság minden talajon: a szórás minősége garantált! Időt takarít meg és növeli a minőséget!

EasySet: Egyszerű beállítás

A kompakt EasySet 'táblázat' jelentős egyszerűséggel beállítható a kijuttatandó dózis mennyisége. A két hidraulikusan üzemeltetett adagoló lemezen, három-három lefolyó nyílás biztosítja a műtrágya egyenletes lefolyását a tartályból a szórótárcsákra.

A Kverneland műtrágyaszórók fejlesztő csapatának a tesztcsarnoka állandó tesztelést és fejlesztést biztosít egész évben. Minden egyes teszt megfelel a legszigorúbb nemzetközi és minőségi szabványoknak.

A pontos szórás kulcsa a legjobban hasonlító műtrágya kiválasztása a szórási táblázatból, a fajsúly és a szemcseméret ismeretében. A Kverneland Exacta szórási rendszer lépései segítséget ad a műtrágyaszóró pontos beállításához, bármilyen körülmények között is.
 1. A műtrágya típusának kiválasztása
 2. Szemcseméret és eloszlás meghatározása
 3. Fajsúly meghatározása
Közvetlen hozzáférést kaphat a legfrissebb tesz eredményekhez a: http://www.kvernelandspreadingcharts.com/en-Metric/Home/KVERNELAND vagy a töltse le szórási táblázat alkalmazást a Google Play Store és App Store helyekről!

Határszórás

Kverneland által ajánlott ExactLine rendszer vagy határszóró lemez áll rendelkezésre a határszóráshoz. Az ExactLine rendszer az összes műtrágyaszóró típushoz és az összes munkaszélességhez pontosan beállítható. Kezelése könnyű, a tarktor üléséből működtethető. Exacta HL, TL és TLX gépekhez az ExactLine választható jobbos vagy balos kivitelben is.

Ha csak egy oldalra szórunk, akkor a traktor kb. két méterre haladhat a tábla szélétől.

Művelőútról való szórás esetében, a traktorral az első művelőúton haladhatunk és a tábla széléig szórunk. A szóráskép szélessége a határszórt oldalon akár le is felezhető.

A határszórás kijelző (BSI), jelzi, hogy melyik határszóró eszköz az aktív.

ISOBUS Control

ISOBUS intelligence: Alapfelszereltség a súlymérős műtrágyaszórókon 
Biztosíthatjuk, hogy ISOBUS kompatibilis a traktortól a műtrágyaszóróig és a műtrágyaszórótól a traktorig, az összes munkagép adatcseréje központosítható és könnyen átvihető a Terminálra (pl. IsoMatch Tellus PRO) a traktor kabinjában.
Egyszerűen csatlakoztatható ("plug and play")!

IsoMatch Tellus PRO terminál:
Az IsoMatch Tellus PRO 12 colos terminál optimális megoldást nyújt a traktorfülkében található all-in-one vezérlőrendszerhez. Ez alkalmas az összes ISOBUS gép csatlakoztatásához, a precíziós gazdálkodási alkalmazások futtatásához és a Farm Management Systemshez. Mindent megtalál rajta, amire szüksége lehet, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a gépeiből és a termésből, valamint a műtrágya, a vegyszerek és a vetőmagok költségmegtakarítását az automatikus szakaszvezérlés és a differenciált kijuttatás segítségével. Az egyedülálló kettős képernyő funkcióval lehetőség nyílik két gép és/vagy munkafolyamat egyidejű megtekintésére és kezelésére.

IsoMatch Tellus GO:
Az IsoMatch Tellus GO egy univerzális ISOBUS-os terminál. Ez a multifunkcionális egyképernyős terminál bármely ISOBUS-os munkagép gyors és egyszerű ellenőrzéséhez lett kifejlesztve, amely a mezőgazdasági termelők mindenfajta igényeinek megfelel, egyszerűen és hatékonyan kezeli a mezőgazdasági gépeket és feladatokat is.

IsoMatch GEOCONTROL

IsoMatch GEOCONTROL egy kiegészítő szoftver alkalmazás az IsoMatch Tellus PRO rendszerén belül, amely segít vezérelni az összes ISOBUS kompatibilis Kverneland munkagépet, mint például permetezőgépek, műtrágyaszórók és vetőgépek! GPS-el kombinálva teljes mértékben megfelel a jövőbeni a piaci igényeknek, könnyen kezelhető, elősegíti az okos és hatékony gazdálkodást.

Szakaszvezérlés: Automatikusan kapcsolja ki és be a szakaszokat a forgókon, a táblaszélen és a már leszórt területen.

Differenciált kijuttatás: Automatikusan szabályozza a kijuttatott mennyiséget  a kijuttatási térkép alapján.

Dokumentálás: Eltárol minden munkainformációt és tábla specifikus információt, melyek USB adathordozón átvihetők a farmgazdálkodási programba.

Manuális vezérlés: Ajánlott vezetési technika alkalmazása a szántóföldön valamint a fordulókban. Intelligens határvonal rögzítés: lehetővé válik mindkét oldal munkaszélességének, az egymástól eltérő mértékű változtatása. A funkciók manuálisan vezérlése, beleértve a nem elektronikus vagy nem ISOBUS munkagépeket is.

IsoMatch GEOCONTROL - Az előnyei

Könnyen és kényelmesen kezelhető, a munkaszélesség változtatásához sem szükséges a kabinból kiszállni. Ön 100%-osan a munkára fókuszálhat.

Sokkal hatékonyabb munka és az átfedések elkerülésével 5-10% között tudunk megtakarítani az éves műtrágya, növényvédőszer és vetőmag költségekből. Jobb növekedési feltételek és megnövekedett terméshozam.

IsoMatch GEOCONTROL-lal éjszaka is könnyen lehet dolgozni. IsoMatch GEOCONTROL jelentősen csökkenti a gépkezelők terhelését.

AutosetApp alkalmazás

A legfrissebb műtrágyaszóró beállítások ezentúl mindig rendelkezésére fognak állni. Az AutosetApp egy olyan alkalmazás (szoftver alkalmazás), amely IsoMatch Tellus PRO vagy IsoMatch Tellus GO univerzális Terminálon érhető el. Az AutosetApp alkalmazás alapfelszereltségként a IsoMatch GEOCONTROL szoftverébe van építve, együtt használható a IsoMatch Tellus PRO Univerzális Terminálon. Az alkalmazás közvetlenül összekapcsolja a GEOSPREAD súlymérős műtrágyaszóróval és automatikusan beállítja azt, az előre bevitt értékeknek megfelelően. Az AutosetApp Alkalmazás használható Exacta CL EW és TL súlymérős műtrágyaszórókon egyaránt, kivéve azoknál a gépeknél, ahol a feladási pontot még kézzel kell beállítani.

A Kverneland legfrisebb műtrágyaszóró szórási táblázatainak adatbázisa mindig elérhető online. Az AutosetApp alkalmazással két különböző módon lehet csatlakozni a műtrágyaszóró adatbázisához. Ha van egy elérhető WIFI hálózat (vagy létre tud hozni egy WIFI hotspotot az Ön okos telefonjára), akkor kapcsolódhat az online adatbázishoz az IsoMatch Wireless WIFI USB adapterével vagy letölti az aktuális szórási táblázatok adatbázisát egy USB-stickre a weboldalunkról www.kvernelandspreadingcharts.com, és azt közvetlenül feltölti a IsoMatch Tellus PRO vagy IsoMatch Tellus GO terminálra.