Főoldal
Termékeink
SMS munkagépek
AL-TERRA munkagépek
Erőgépek
Munkagépek
Kertészeti gépek: Zöldség- és gyümölcstermesztés gépei
Fokhagyma-hagymatermesztés gépei
Hídmérlegek
Fronthidraulika, segédemelő szett, zsákemelő
Alkatrészek, olajok-kenőanyagok, kardánok, szélvédő üvegek
Fólia termékek, csomagolóanyagok
GPS rendsz., sorvezetők, párhuzam. nyomkövetés
Magtári és vadkárelhárító eszközök
Írjon e-mailt nekünk!
Használt gépek
Gépátadásaink...
Szolgáltatásaink
Céginformációk
Elérhetőség
Videógaléria
Cikkek Cégünkről
Pályázatok
Ez történt
2017 | November | 23
ALPEGO és SMS – prémium kategóriás munkagépek  
ALPEGO és SMS - prémium kategóriás munkagépek a kínálatunkban

 


ALPEGO - prémium kategóriás gépek Olaszországból

Több mint hatvan évvel ezelőtt indult olasz családi vállalkozás, mely Verona és Velence között található, ahol az iparosodás együtt él az ősi hagyományokból eredő mezőgazdasági valósággal. Filozófiája mindig a technikai és technológiai innovációk kutatása és fejlesztése felé irányult, mely összefoglalható egyetlen gondolattal "ÉRTÉKEK maximális továbbítása"

A mai kor környezetvédelmi elvárásainak megfelelően a legmodernebb gyártási technológiákat alkalmazza, amik az energiafelhasználás jelentős  csökkentése mellett  javítják a munka minőségét is. A csapat igyekszik közel lenni a partnerek  igényeihez és megfelelni szükségleteiknek, kiváló minőségű innovatív gépek tervezésével és gyártásával, rendkívül versenyképes áron, miközben folyamatosan összpontosít a legmagasabb szintű szervizszolgáltatásokra. Mindent megtesz annak érdekében, hogy a gazdák részére minőségi terméket szállítson: szigorúan válogatott nyersanyagokkal (pl: minősített SSAB svéd acél), a cégfelépítés folyamatos  fejlesztésével, és szállítás előtti  minőségi tesztelésekkel. A kiemelkedő teljesítményű magas technológiának, és kiváló minőségnek köszönhetően nem véletlen, hogy szlogenje:  "The Best Technology in the Field"
Termékeik:

Fix és összecsukható vázas forgóboronák 8 m szélességig, golyós „SFERA" ill. kúpgörgős „TWIN_FORCE" csapágyazású rotorokkal.

Kertészeti és szántóföldi talajmarók központi fogaskerekes hajtóművel.

Mechanikus és hidro-pneumatikus talajlazítók 5 m szélességig, összecsukható kivitelben is.

Szántóföldi nehézkultivátorok függesztett és félig-függesztett kivitelben.

Rövidtárcsával vagy forgóboronával kombinált függesztett mechanikus és pneumatikus gabonavetőgépek.

Forgóboronával kombinált fronttartályos összecsukható pneumatikus gabonavetőgépek 6 m szélességig.

Kertészeti mulcsozók, szántóföldi szárzúzók, rézsű-szárzúzók.


A felsorolt termékek közül néhánnyal ismerkedjünk meg alaposabban is.

ALPEGO CRAKER, SUPER CRAKER ÉS MEGA CRAKER közép-mély lazítók.

A nyugat-európai piacon legjobbak közt számon tartott  ALPEGO Craker mechanikus biztosítású közép-mély lazítók között kedvükre csemegézhetnek az érdeklődők az akár 80 LE-től használható 5 késes 2 m-es KD modelltől egészen a 11 késes hidraulikusan összecsukható 5 m-es KX verzióig, melynek a terhelhetősége 500 LE. Az SSAB svéd acél alapanyagnak köszönhetően ezek az egyedi kialakítású lazítók rendkívül rugalmasak és szilárdak, aminek köszönhetően vonóerő igényük akár 20-30%-al alacsonyabb a más típusú lazítókénál. Mivel a megfelelő sebesség elérése ezeknél az eszközöknél s nagyon fontos, ezért ez a tulajdonságuk nemcsak a hatékonyságra, hanem a munka minőségére is pozitív hatással van. Az elsődlegesen eketalp áttörésére és a tömődött talaj lazítására szolgáló kombinált munkaeszköz a dupla „Franter" hengernek köszönhetően optimális időzítésnél kiváló rögtörést és szármaradvány leforgatást végez, így sok esetben egy menetben kiválthatjuk vele a nehézkultivátor vagy akár az eke munkáját is.

ALPEGO CAYMAN szántóföldi nehézkultivátorok.     

A már a lazítóknál is bevált SSAB acélból készült kultivátorok fejlesztése során nem csak az akár 30 cm mélységig végzett tökéletes munkát, hanem az alacsony vonóerő igényt és a könnyű használhatóságot is szem előtt tartották. Ennek megfelelően a robosztus és nehéz eszközök függesztett kivitelben is könnyedén szállíthatók, mivel lehetőséget adnak arra, hogy a bakhátegyengető tárcsákat és a tömörítő hengert a gép tetejére hidraulikusan felcsukhassuk. Az ALPEGO-nak sikerült tehát feloldani a függesztett gépekre jellemző ellentmondást és már nem igaz, hogy amit el tudunk húzni, nem tudjuk szállítani. Természetesen ezzel megoldották a hidraulikus mélységállítást is. A kisebb költségvetésű gazdálkodók számára nem csak a duplarugós, hanem az olcsóbb nyírócsapos kapaszár biztosítású modellek is elérhetők. Lezárásnak könnyű csőpálcás "G" vagy nehezebb ékgyűrűs „VR", ill. tömör „DR" hengert választhatunk.

A CA modellek függesztett 3 és 3.5 m-es, a CB modellek függesztett összecsukható 4 és 5 m-es, a CC modellek pedig félig függesztett összecsukható 4 és 5 m-es kivitelben kerülnek gyártásra.

ALPEGO Forgóboronával kombinált gabonavetőgépek.

Az éghajlati változásoknak köszönhetően egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a forgóboronák és a forgóboronával kombinált gabonavetőgépek iránt. Az Alpego-t nyugodtan nevezhetjük specialistának ezen a téren. A palettát áttekintve mindenki megtalálja a számára megfelelő felépítésű eszközt, legyen az mechanikus vagy pneumatikus adagolású, ill. fix függesztett vagy a többfunkciós fronttartályos összecsukható verzió. Utóbbi használatával a nagy teljesítményre vágyóknak sem kell lemondaniuk a forgóboronával kombinált vetés előnyeiről, mivel így akár 6 m-es vetőgépet is csatlakoztathatunk erőgépünkhöz, mindezt szállítási nehézségek nélkül.

 A megfelelően kiválasztott forgóborona segítségével akár igazi direkt vetést is végezhetünk. (kúpgörgős csapágyazású TWIN-FORCE rendszerek) A 3 m-es mechanikus és 3, 3,5, 4 m-es pneumatikus függesztett vetőgépekre jellemző forgóborona-tömörítőhenger-vetőcsoroszlya-magtakaró egység tömör, erős  blokkot képez, melynek nem okoz gondot a tömődött, száraz talaj, vagy a szántás sem. A paralelogramma csatlakozásoknak köszönhetően a mélységállítás és az egységek összehangolása  egyszerű,  gyors. A magtartály a traktorhoz közel helyezkedik el, így javítva a rendszer egyensúlyát. A széles opciós választék segítségével mindenki megtalálja a számára megfelelő összeállítást, legyen szó sorelzárásról, művelő nyom előjelzésről vagy mélységállító-tömörítő kerékről. A megfelelő vetésről tárcsás vagy csúszó vetőcsoroszlya -ami a pneumatikus vetőgépek esetében a rövidtárcsákhoz hasonlóan gumibakos  függesztésű- valamint a nagy méretű talajkerék gondoskodik. A magadagolók cseréje nélkül vethetünk aprómagot vagy akár hüvelyeseket is.

 

SMS-t kaptunk ...

A csehországi SMS CZ s.r.o. a rendszerváltás óta több neves gyártóval dolgozott együtt, elismert gyártóként tartják számon pl. Franciaországban, Kanadában, Oroszországban de Új-Zélandon is. A hagyományosan magas cseh színvonalon gyártott, robosztus, jó minőségű anyagból készült termékei inkább a közepes és nagyobb gazdálkodók számára lehet vonzó megoldás, mivel palettájuk nagyban lefedi a 100 LE feletti erőgépek eszközszükségletét. Kínálatukban megtaláljuk az akár 4-500 LE -höz szükséges kompaktorokat, rövidtárcsákat vagy tárcsával kombinált nehézkultivátorokat is. Ezeken kívül gyárt még kombinált vontatott vetőgépet, nehéztárcsát, cambridge hengert, bála felszedő-szállító kocsit, talajlazítót, szántóföldi kultivátort. A széles opciós választéknak és variálhatóságuknak köszönhetően ezek a gépek képesek megfelelni egyedi elvárásoknak is, gyakorlatilag bárki megtalálja a saját körülményeihez legjobban adoptálható eszközt. A prémium gyártóktól megszokott munkaminőség mellet beszerzésüknél sem kell nagyon mélyen a zsebbe nyúlni.

 

Legfőbb termékek:

-          vetés előtti talajelőkészítés - kompaktor

-          betakarítást követő talajművelés -rövidtárcsa

-          sekély- és középmély talajmegmunkálás - finisher

Elsőként a Kx jelű kompaktorokat vesszük górcső alá. Az SMS termékei között a 3 méteres függesztett kiviteltől egészen a 12 m-es hordozóvázas „G" verzióig megtalálhatók a mai mezőgazdaságban alapgépnek tekinthető nehéz magágykészítők. A vázak sajátossága, hogy többféle hengervariációval rendelhetők. Szabadon választhatunk a 2 vagy 3 hengereset ill. azt is eldönthetjük, hogy csőpálcás, léces vagy crosskill hengerrel szereljék-e. Tetszés szerint használhatunk lúdtalp vagy gamma kapákat, mivel ezek egyszerűen, blokkban cserélhetők. A variálhatóságnak köszönhetően megfelelő munkát végeznek laza vagy akár nagyon kötött talajon is, évszaktól függetlenül.

Az alábbi képeken jól látszik, hogyan épülnek fel a különböző változatok.

 

Egyre nagyobb igény mutatkozik a rövidtárcsák iránt is. A megváltozott követelmények miatt a kategóriát megalkotó könnyű, gyors elődökhöz képest mára alaposan átszabták ezeket a tarlóhántásra és magágy készítésére tervezett gépeket. 

Az SMS DBMx és DBMTx rövidtárcsák közt megtalálhatók a gondozásmentes csapágyazású, 51cm-től akár 66 cm átmérőjű lapokkal szerelt modellek is. A két gerendely, valamint a henger megnövelt távolságából adódóan jobb lett az átömlés, nincs rádobódás és eltömődés. Ez által lehetővé vált az is, hogy igény szerint állítható simítórugós vagy ujjas fal kerüljön felszerelésre, ami tovább javítja a munka minőségét. A talaj adottságainak megfelelően különböző elmunkáló hengerekkel érhetjük el a legjobb rögtörést és lezárást. Ezek közül a legnépszerűbbek: csőpálcás, ékgyűrűs, DD henger.

 

 

Az Fx sorozatú rövidtárcsás kultivátorok-finisherek sikerrel ötvözik a tárcsák aprító és a kapák forgató tulajdonságait. A kifejezetten nehéz körülményekre tervezett gép elsősorban az egymenetes tarlóhántásban és vetőágy készítésben nyújt nagy segítséget. A négy sorban elhelyezett kapák nagy átömlési keresztmetszetet biztosítanak a tárcsák által felaprózott talaj és szármaradványok számára, így viszonylag nagy szártömeg is eldolgozhatóvá válik. Pénztárcánknak és igényeinknek megfelelően többféle kapa kialakítás és szárbiztosítás áll rendelkezésre. Választhatunk nyírócsapos, csavart szárú vagy Non-Stop rugós biztosítást is. A megfelelő elmunkáló hengert a rövidtárcsákéhoz hasonló bőséges kínálatból rendelhetjük meg.


 

A cikk letöltése itt

 

A gépekről bővebben:

http://alfa-gep.hu/index.php?path=1,256
http://alfa-gep.hu/index.php?path=1,257

Nyelvválasztás
magyar román Angol
Keresés
Mehet
Facebook oldalunk


 
Tovább >>
YOUTUBE-CSATORNÁNK


Tovább >>
Legyél te is Mezőgépész!
Tovább >>
Feliratkozás hírlevélre

Termékeink  Akciók  Céginformáció  Kapcsolat   Hírlevél