Cikkek cégünkről

Állattenyészési Napok Hódmezővásárhely

Állattenyészési Napok Hódmezővásárhely

https://www.beol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-ekszerdoboz-kinyilt-a-vasarhelyi-kiallitason-1934131/

Lovaskocsit adtak az Alfa-Gép ajtónálló Hoffer traktorjáért

Lovaskocsit adtak az Alfa-Gép ajtónálló Hoffer traktorjáért

Idén augusztus elsején volt 25 éve annak, hogy Szabó István (63) az Alfa-Gép Kft. tulajdonosa és ügyvezetője első munkanapját töltötte el Békéscsabán a Szarvasi út 84 szám alatt. Biztonságos vidéki életét hagyta hátra, amikor elvállalta a frissen megalakult Agro-Stop Kft. ügyvezetői állását. A hir6-on megjelent cikket itt olvashatja.

15 ÉVES AZ ALFA-GÉP KFT!

15 ÉVES AZ ALFA-GÉP KFT!

15 ÉV, ÉRV, AMIÉRT ALFA-GÉP! EGYEDI ÁRAKKAL VÁRJUK ÖNT!

15 éve a mezőgazdasági gépek kereskedelmi piacán az Alfa-Gép Kft. „Kezdetektől a gépig"...., hiszen már az induláskor elkötelezettek voltunk az iránt, hogy olyan megoldásokat nyújtsunk ügyfeleink számára, amelyek az általuk támasztott, akár egyedi igényeket is a legteljesebb mértékig kielégítik. Az elmúlt 15 év során olyan termékeket emeltünk a kínálatunkba, amelyek folyamatos fejlődésünket segítették, szakterületünk kiszélesítését tették lehetővé számunkra, s amellyel partnereink elégedettségét sikerült kivívnunk. Ezúton is szeretnénk megköszönni ügyfeleinknek az eddigi együttműködést, a közös munka eredményeit, sikereit. Az irántunk és az általunk forgalmazott termékek iránti elkötelezettséget most egyedi árakkal kívánjuk viszonozni! Részletekről telephelyünkön adunk tájékoztatást.

Az év kiváló vállalkozója Szabó István

Az év kiváló vállalkozója Szabó István

"2013. október 11-én gálaműsor keretében adta át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Békés Megyei Szervezete azokat az elismeréseket, amelyeket immár nyolcadszor ítélnek oda megyei kiválóságoknak." Kiváló vállalkozó elismerésben részesült Szabó István is, aki Budapesten, a VOSZ Országos Vállalkozók Napi Ünnepségen, december 6-án a Művészetek Palotájában, a hagyományos PRIMA Primisszima Gála előtt veheti át az év kiváló vállalkozónak járó oklevelet.

FEDELE KERTÉSZETI GÉPEK EGYEDI KÍNÁLATA!

FEDELE KERTÉSZETI GÉPEK EGYEDI KÍNÁLATA!

FEDELE TALAJMARÓ-ÁGYÁSKÉSZÍTŐK, PALÁNTÁZÓK!      Keresse Munkatársainkat, hogy megtaláljuk az Önnek legmegfelelőbb megoldást!Szabó Dávid: 30-415-31-21 66-447-909

FEDELE MAX csészés palántázó

FEDELE MAX csészés palántázó

FEDELE MAX csészés palántázógépről készült videofelvétel megtekintése.

Fliegl gyáravatón jártunk Mühldorfban

Fliegl gyáravatón jártunk Mühldorfban

„Az üzemet kimondottan úgy építettük, hogy a folyamatos fejlődéseknek meg tudjunk felelni, a jövőben is képesek legyünk mindig megújulni, ne pedig egyhelyben toporogjunk" emelte ki az új gyár megnyitóján Ifj. Josef Fliegl. Ez a mondat kiválóan tükrözi azt a mentalitást, profizmust, amelyet ezen a gyáravatáson lehetőségünk volt nekünk is megtapasztalni. A látogatásunkkor megtekinthettük a 30 hektáron elterülő gyárat, a Fliegl termékpalettáját és a legmodernebb gyártási technológiát, bepillantást nyerhettünk ebbe a hatalmas, lüktető rendszerbe, amely mindemellett igen családias, az alapító id. Josef Fliegl gyermekei egy-egy üzletág felelőseként állják meg helyüket ebben a kiválóan összehangolt rendszerben.
Köszönjük még egyszer a lehetőséget, az élményt!   

FOKHAGYMA BETAKARÍTÁSI BEMUTATÓ

FOKHAGYMA BETAKARÍTÁSI BEMUTATÓ

A Fokhagymatermesztés gépesítése témában 2012. áprilisában rendezett szakmai találkozó
folytatásaként élő gépbemutatót szervezett az Alfa-Gép Kft 2012.június 29-én a
kisdombegyházi Agro-Ferr Kft telephelyén.A gépbemutatón az érdeklődők működés közben láthatták a JJBroch 2 soros szárvágósbetakarítógépet. A szárvágós fokhagyma betakarítógép a fokhagyma talajból való kiemelésétvégzi szárastól, ezt követıen levágja a szárat a fokhagymáról, majd a szár elvágása után alevágott hagymafejet egy oldalsó kihordószalagra, a szárat pedig a gép hátsó részén a talajrahelyezi. A gép teljesítménye 2-3 Ha/nap. Az érdeklıdık elégedetten figyelték a gép
működését és a betakarított fokhagymaállományt. Betakarítás után a fokhagyma tisztításátmajd osztályozását a JJBroch tisztító-és osztályozógépsor végzi.

FONTANA TALAJRENDEZŐ GYULÁN

FONTANA TALAJRENDEZŐ GYULÁN

 Új gréder a külterületi utakért  2015. március 19. 19:01 P. G.A közelmúltban új grédert szerzett be a gyulai önkormányzat. Az eszköz segítségével szeretnénk a külterületi utakat karbantartására még nagyobb hangsúlyt fektetni - jelentette be a kérdéskörrel kapcsolatos csütörtöki sajtótájékoztatón Alt Norbert.A város alpolgármestere elmondta, az eszközt mintegy 2,2 millió forintból vásárolták a közmunkaprogramhoz kapcsolódva.- A külterületi, illetve a dűlőutak állapota régi probléma, amelyet folyamatosan igyekszünk enyhíteni a szakaszok állapotának javításával - ecsetelte az alpolgármester. - Ezt a célt szolgálja a mostani beszerzés is.Alt Norbert kérdésünkre kiemelte, a grédert természetesen az önkormányzat fogja használni elsősorban, de szeretnék a gazdálkodókat is segíteni a közreműködésével. Külön szólt a Gyulai Külterületi Út- és Infrastruktúrakezelő Egyesület munkájáról, amelynek legfőbb célja éppen az útviszonyok javítása, illetve a közvilágítás, az infrastruktúra további fejlesztése. Gyulán egyébként több mint 1600-an élnek külterületen, és a város környéki utak is kifejezetten nagy kiterjedésűek.
Balogh Lajos önkormányzati képviselő, mezőgazdasági tanácsnok hangsúlyozta, a testületi üléseken gyakran felmerül kérdésként a külterületi szakaszok állapota.- A képviselők folyamatosan igyekszenek felhívni a figyelmet a gondokra - fogalmazott Balogh Lajos. - A város eddig vállalkozóktól bérelte a grédert, most viszont erre már nem lesz szükség.Dr. Ökrös István önkormányzati képviselő, a Gyulai Külterületi Út- és Infrastruktúrakezelő Egyesület elnöke hangsúlyozta, nagy előrelépést jelent a gréder beszerzése, amely sokat lendíthet a szakaszok állapotán.Az eszköz segítségével egyébként egyetlen nap alatt a külterületek ötven százalékát körül lehet járni. Gyulán összesen mintegy 500 kilométernyi út található a külterületeken.

Forrás: http://www.beol.hu/bekes/kozelet/uj-greder-a-kulteruleti-utakert-602397

I. Nemzetközi fokhagymakonferencia Madridban

I. Nemzetközi fokhagymakonferencia Madridban

2014. február 25-én és 26-án rendezték meg Madridban az I. nemzetközi fokhagyma konferenciát, amelyen az Alfa-Gép Kft. is részt vett.  A konferencián több mint száz szakember volt jelen a világ 25 országából. Spanyolország az Unió legnagyobb fokhagymatermelő országa és a második legnagyobb fokhagymaexportőr ország világviszonylatban.   A konferenciát a JJBroch fokhagymagépeket gyártó cég rendezte, fennállásának 60. évfordulója alkalmából. A rendezvényen számos előadást hallhatunk a témában: fokhagymatermesztés a különböző éghajlati körülmények között; a fokhagyma tárolása, növényvédelem és öntözés a fokhagymatermesztésben; a fokhagyma termesztés költségeinek optimalizálása és piaci versenyképességének növelése.  JJBroch gépgyártó cég a fokhagymatermesztés teljes folyamatának gépesítésével jelentősen hozzájárult a hatékony fokhagymatermesztéshez, a cég jelenleg 40 országban van jelen, köztük Magyarországon és a Közép-Európai régióban, helyi képviseletüket a kertészeti gépek forgalmazására specializálódott Alfa-Gép Kft. látja el. A konferencia eredményesen zárult, nemcsak a témában elhangzott, magas színvonalú, előadások miatt, hanem abból a szempontból is, hogy a rendezvény alatt a világ számos pontjáról (Európa, Kanada, Brazília, Argentína, Oroszország, számos ázsiai ország) érkezett termelők információt cserélhettek a különböző országokban alkalmazott fokhagyma termesztési technológiákról. Az Alfa-Gép Kft. a legnagyobb magyarországi fokhagymatermelő partnerével vett részt a rendezvényen.      

Szabó István az év vállalkozója

Szabó István az év vállalkozója

Szabó István az Alfa-Gép Kft ügyvezető tulajdonosa december 6-án a Művészetek Palotájában rendezett Vállalkozók Napján, a VOSZ megalakulásának 25. jubileumi ünnepi rendezvényén vehette át az Év Vállalkozója elismerést.  A cikk megtekintése: Szabó István az év vállalkozója  
  Szabó István átveszi az Év Vállalkozója Díjat Demján Sándortól, a VOSZ Ügyvezető Elnökétől