FONTANA TALAJRENDEZŐ GYULÁN

 Új gréder a külterületi utakért

 

 

 

2015. március 19. 19:01 P. G.A közelmúltban új grédert szerzett be a gyulai önkormányzat. Az eszköz segítségével szeretnénk a külterületi utakat karbantartására még nagyobb hangsúlyt fektetni - jelentette be a kérdéskörrel kapcsolatos csütörtöki sajtótájékoztatón Alt Norbert.

A város alpolgármestere elmondta, az eszközt mintegy 2,2 millió forintból vásárolták a közmunkaprogramhoz kapcsolódva.

- A külterületi, illetve a dűlőutak állapota régi probléma, amelyet folyamatosan igyekszünk enyhíteni a szakaszok állapotának javításával - ecsetelte az alpolgármester. - Ezt a célt szolgálja a mostani beszerzés is.

Alt Norbert kérdésünkre kiemelte, a grédert természetesen az önkormányzat fogja használni elsősorban, de szeretnék a gazdálkodókat is segíteni a közreműködésével. Külön szólt a Gyulai Külterületi Út- és Infrastruktúrakezelő Egyesület munkájáról, amelynek legfőbb célja éppen az útviszonyok javítása, illetve a közvilágítás, az infrastruktúra további fejlesztése. Gyulán egyébként több mint 1600-an élnek külterületen, és a város környéki utak is kifejezetten nagy kiterjedésűek.


Balogh Lajos önkormányzati képviselő, mezőgazdasági tanácsnok hangsúlyozta, a testületi üléseken gyakran felmerül kérdésként a külterületi szakaszok állapota.

- A képviselők folyamatosan igyekszenek felhívni a figyelmet a gondokra - fogalmazott Balogh Lajos. - A város eddig vállalkozóktól bérelte a grédert, most viszont erre már nem lesz szükség.

Dr. Ökrös István önkormányzati képviselő, a Gyulai Külterületi Út- és Infrastruktúrakezelő Egyesület elnöke hangsúlyozta, nagy előrelépést jelent a gréder beszerzése, amely sokat lendíthet a szakaszok állapotán.

Az eszköz segítségével egyébként egyetlen nap alatt a külterületek ötven százalékát körül lehet járni. Gyulán összesen mintegy 500 kilométernyi út található a külterületeken.

 

 

Forrás: http://www.beol.hu/bekes/kozelet/uj-greder-a-kulteruleti-utakert-602397


  Cikkek cégünkről