I. Nemzetközi fokhagymakonferencia Madridban

2014. február 25-én és 26-án rendezték meg Madridban az I. nemzetközi fokhagyma konferenciát, amelyen az Alfa-Gép Kft. is részt vett.  A konferencián több mint száz szakember volt jelen a világ 25 országából. Spanyolország az Unió legnagyobb fokhagymatermelő országa és a második legnagyobb fokhagymaexportőr ország világviszonylatban.


 

A konferenciát a JJBroch fokhagymagépeket gyártó cég rendezte, fennállásának 60. évfordulója alkalmából. A rendezvényen számos előadást hallhatunk a témában: fokhagymatermesztés a különböző éghajlati körülmények között; a fokhagyma tárolása, növényvédelem és öntözés a fokhagymatermesztésben; a fokhagyma termesztés költségeinek optimalizálása és piaci versenyképességének növelése. 

JJBroch gépgyártó cég a fokhagymatermesztés teljes folyamatának gépesítésével jelentősen hozzájárult a hatékony fokhagymatermesztéshez, a cég jelenleg 40 országban van jelen, köztük Magyarországon és a Közép-Európai régióban, helyi képviseletüket a kertészeti gépek forgalmazására specializálódott Alfa-Gép Kft. látja el.

A konferencia eredményesen zárult, nemcsak a témában elhangzott, magas színvonalú, előadások miatt, hanem abból a szempontból is, hogy a rendezvény alatt a világ számos pontjáról (Európa, Kanada, Brazília, Argentína, Oroszország, számos ázsiai ország) érkezett termelők információt cserélhettek a különböző országokban alkalmazott fokhagyma termesztési technológiákról. Az Alfa-Gép Kft. a legnagyobb magyarországi fokhagymatermelő partnerével vett részt a rendezvényen.

 

DSC_1195 

 


  Cikkek cégünkről